Genanvendt polyester: fordelene

2022-10-09

Omkring 49 procent af verdens tøj er lavet af polyester, og prognoser viser, at dette næsten vil fordobles i 2030. Athleisure-tendensen har fået et stigende antal forbrugere til at være interesseret i mere fleksible og mere modstandsdygtige beklædningsgenstande. Men polyester er ikke en bæredygtig tekstilmulighed, da den er lavet af polyethylenterephthalat (PET), den mest almindelige plasttype i verden. Kort sagt kommer størstedelen af ​​vores tøj fra råolie.

Genanvendt polyester opnås ved at smelte eksisterende plast om og omspinde det til ny polyesterfiber. For at give et eksempel, giver fem vandflasker nok fibre til én T-shirt.

Selvom genbrug af plast lyder som en indiskutabel god idé, er genbrugspolyester langt fra den bedste bæredygtige modeløsning. Her er hvorfor;


1. Forhindrer plastik fra at gå til lossepladsen og havet - Genanvendt polyester giver et andet liv til et materiale, der ikke er biologisk nedbrydeligt og ellers ville ende på lossepladsen eller havet. 8 millioner metriske tons plastik kommer i havet hvert år, oven i de anslåede 150 millioner tons, der i øjeblikket cirkulerer i havmiljøer. Hvis vi holder dette tempo, vil der i 2050 være mere plastik i havet end fisk.
Flaske

2. Genbrugspolyester er lige så godt som jomfrupolyester, men kræver færre ressourcer at fremstille - Genbrugspolyester er næsten det samme som jomfrupolyester med hensyn til kvalitet, men dets produktion kræver 59 procent mindre energi sammenlignet med jomfrupolyester. Fremstillere af genanvendt polyester har til formål at reducere CO2-udledningen med 32 procent sammenlignet med almindelig polyester. Derudover kan genanvendt polyester bidrage til at reducere udvindingen af ​​råolie og naturgas fra Jorden for at lave mere plastik.

X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy